Конфликт в БСП-Варна

0

В своя позиция Градският съвет на БСП-Варна обяви, че сваля доверието си от народния представител от 3-ти Многомандатен избирателен район Иван Д. Иванов.

От Градския съвет свързват варненския депутат от ПГ на „БСП за България“ с побоя над председателя на Общинския съвет на БСП-Долни Чифлик – Валентин Вълчев, на 20 октомври тази година. Сред другите причини за свалянето на политическо доверие се посочват предходни случаи на отправяне на заплахи към съпартийци, оказване на натиск, както и работа срещу интересите на БСП и в полза на нейни политически опоненти.
„Позицията на Градския съвет на БСП-Варна е, че такъв човек няма място в редиците на Българската социалистическа партия и настояваме на основание чл.12 от Устава на БСП, за неговото изключване“, се казва в позицията на варненските социалисти, изпратена до Общопартийната контролна комисия и националното ръководство на БСП.

На свой ред Иван Иванов разпространи позиция в социалната мрежа, с която отрича да е имал близък контакт с Валентин Вълчев от една година. Иванов заявява готовност да съдейства на всички органи, за да бъде разкрита истината за въпросния инцидент. Социалистът е категоричен, че никога не работил срещу интересите на партията. „Що се отнася до другото обвинение в позицията на Градския съвет, че съм работел против интересите на БСП, това е следващата лъжа. Комично е да бъда обвиняван в това от градския председател Борислав Гуцанов, който открито предпочете друга кандидатура за кмет на последните местни избори, вместо избраната от БСП. Нещо повече, повече от година Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие от Изпълнителното бюро на НС на БСП, тъй като към момента няма решение, което да го е отменило. Ще предприема всички законови действия срещу тези неверни факти и обстоятелства изложени в позицията на ГС на БСП водещи до състав на престъпление – набеждаване“, заявява още Иван Иванов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук