11.1 C
София
петък, декември 9, 2022
НачалоНа фокусБСП кани партиите в НС на разговори по спешни въпроси

БСП кани партиите в НС на разговори по спешни въпроси

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана за среща към партиите за днес, на която да обсъдят по думите й спешни въпроси.

Според Нинова ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост. Тя призова партиите да обсъдят мерки, като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г.

„Преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета. Дори да няма правителство, бюджет трябва да има“, допълни тя.

„Предвид краткото време и практиката всяка група да внася допълнителни, често взаимно изключващи се предложения, ние от “БСП за България” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник, от 13:00 ч. в Народното събрание, на която да бъде обсъдена макрорамката на бюджет 2023 г., както и да се търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината“, посочи още Нинова.

Междувременно веднага след изборите ГЕРБ обявиха, че създават контактна група за преговори за кабинет с всички парламентарно представени партии, но все още на този етап нищо не е ясно. Повечето партии още не са изразили категорична позиция. Положителен отговор засега има единствено от формацията на Стефан Янев – „Български възход”. И категоричен отказ от „Възраждане”. От „Продължаваме Промяната” заявиха, че ще бъдат контруктивна опозиция. „Няма да отидем на разговори с ГЕРБ за първия мандат“, категоричен бе Асен Василев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments