17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоУ насБСП няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ заради позицията им за Украйна

БСП няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ заради позицията им за Украйна

„Виждаме пълно разминаваме с ГЕРБ-СДС във вижданията за фискалната политиката на държавата. Вижданията на БСП са на основата на европейския опит.

Това, което предлагаме, е далеч по-консервативно от десните партии в Европа. Прилагайки европейския опит няма как да се съгласим с някаква фикс идея за 2 или 3% на бюджетен дефицит, което означава рязане и замръзяване на разходи“, коментира пред bTV Румен Гечев от БСП.

„Една социалистическа партия не може да прави социални отстъпления, които са с ясен негативен резултат. Имаме разминаване и във външната политика. Вероятно това ще бъде и причината да имаме напрежение и несъгласие и с „Продължаваме промяната“. Не сме съгласни България да участва в чужди геополитически игри, не можем да плащаме цената на големите играчи. Украйна не е член на НАТО и ЕС. БСП не е против ЕС, но сме и българска партия, която защитава националния интерес“, заяви още Гечев.

Решението за третия мандат е на президента, ако дойде при нас, тогава няма да има „ако“, ще направим опит да съставим правителство, но няма да променим принципните си позиции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments