19.8 C
София
четвъртък, май 5, 2022
НачалоНа фокусБСП: Предложението ни за смесено гласуване е одобрено от Конгреса на партията...

БСП: Предложението ни за смесено гласуване е одобрено от Конгреса на партията на 22 януари

Предложението за въвеждане на смесено машинно и с бюлетина гласуване, по желание на гласоподавателя е одобрено още на заседанието на конгреса на БСП на 22 януари 2022 г., на заседание на Националния съвет на партията, на Изпълнително бюро и след допитване до структурите. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„БСП уважава своите партньори и спазва споразумението помежду им. Законопроектът е представен от председателя на партията Корнелия Нинова на коалиционен съвет на лидерите на партиите в правителството и е обсъден на експертен съвет на коалицията. Той не фигурира в споразумението за правителство, но БСП се позовава на раздел III “Законодателна дейност” от него, съгласно който всяка партия може да предлага свой законопроект, след като го представи пред партньорите“, заявяват от левицата.

Уточнението е по повод информацията, че БСП е предложила поправки с изборното законодателство, с което гласоподавателят може да избере как да упражни правото си на вот – с хартиена бюлетина или машинно гласуване. Според сега действащите текстове, бюлетини се допускат само при проблеми със самите машини.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments