Бундестагът ще обсъди разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат

0

Бундестагът днес ще проведе дебат, посветен на разследването на крайнодясна терористична група, за която се предполага, че е планирала да свали германското правителство, съобщи ДПА.

Комисиите по правни въпроси и по вътрешни работи ще заседават на специална сесия, а членовете на германския парламент ще могат да поставят запитвания за разследването към парламентарната контролна комисия, която заседава при закрити врата.

Двайсет и пет заподозрени, включително бивш депутат, бяха задържани при серия от полицейски акции в сряда. Според прокуратурата те се опитвали да съборят демократичния ред и да сложат на власт ново правителство.

Прокурорите смятат, че основните заподозрени принадлежали към терористична група, свързана с екстремисткото движение „Граждани на райха“, което не признава властта на германската държава.

Парламентарната група на консервативните Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) поиска специалните заседания на парламента, за да се установи дали заподозрените са били предупредени предварително, за да могат да се освободят от оръжия и други доказателства преди операциите на полицията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук