-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусБундестагът ще обсъди разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат

Бундестагът ще обсъди разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат

Бундестагът днес ще проведе дебат, посветен на разследването на крайнодясна терористична група, за която се предполага, че е планирала да свали германското правителство, съобщи ДПА.

Комисиите по правни въпроси и по вътрешни работи ще заседават на специална сесия, а членовете на германския парламент ще могат да поставят запитвания за разследването към парламентарната контролна комисия, която заседава при закрити врата.

Двайсет и пет заподозрени, включително бивш депутат, бяха задържани при серия от полицейски акции в сряда. Според прокуратурата те се опитвали да съборят демократичния ред и да сложат на власт ново правителство.

Прокурорите смятат, че основните заподозрени принадлежали към терористична група, свързана с екстремисткото движение „Граждани на райха“, което не признава властта на германската държава.

Парламентарната група на консервативните Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) поиска специалните заседания на парламента, за да се установи дали заподозрените са били предупредени предварително, за да могат да се освободят от оръжия и други доказателства преди операциите на полицията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments