15.8 C
София
вторник, юни 14, 2022
НачалоНа фокусБучковски: Излизането на ИТН попречи на внасяне на предложение за РСМ в...

Бучковски: Излизането на ИТН попречи на внасяне на предложение за РСМ в НС

„Очакваше се тази седмица да има предложение от българския премиер Кирил Петков пред депутатите  за решаване на въпроса със Северна Македония“ – това каза пред македонската телевизия „Телма“ Владо Бучковски, бивш премиер на страната и представител на кабинета на Зоран Заев в преговорите с България, цитиран от БТА.

Според Бучковски обаче излизането на „Има такъв народ“ от правителството е попречило на тази възможност.

Той поясни какви точно са били очакванията.

„Петков да поиска мандат, евентуално около предложението на Макрон, ако има възможност за договореност в последния момент, това да се случи в Париж“.

Владо Бучковски смята, че ще има натиск за запазване на правителството в София, но не е ясно дали покрай всичките останали проблеми новото мнозинство ще се заеме с решаване на проблема със Северна Македония.

Бившият премиер е на мнение, че ако въпросът за вдигане на ветото стигне до българския парламент, Кирил Петков ще получи подкрепата на част от депутатите от ГЕРБ и ДПС.

„За съжаление, няколкото хода, които Петков направи през последния месец, оставят при мен резерви дали е подготвен за такава крачка. Иначе според мен, ако той реши този въпрос да бъде в парламента, той ще получи подкрепата и на част от депутатите от ГЕРБ и от ДПС, мисля, че го има мнозинството“.

Източник: БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments