20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусБългария ще постави пред РСМ и международните си партньори въпроса с недопускането...

България ще постави пред РСМ и международните си партньори въпроса с недопускането на български граждани в страната

България ще постави пред властите в Република Северна Македония и пред международните си партньори въпроса с недопускането вчера в страната на евродепутата Андрей Ковачев, председателя на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски и още трима български граждани.

В позицията на външното ни министерство се посочва още, че подобни действия оказват негативно влияние върху добросъседските отношения.  От ведомството напомнят и че заявените претенции за европейска интеграция на Северна Македония изискват преустановяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции.

Същевременно говорителят на Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония Тони Ангеловски коментира снощи причината за отказа е:

„Македонската полиция няма да позволи, нито сега, нито в бъдеще ще позволи, да влязат в държавата хора, които са потенциални нарушители на обществения ред и спокойствие и които обиждат и омаловажават гражданите и държавата“, каза Ангеловски за Канал 5.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments