0.3 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоНа фокусБългария ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси

България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси

България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои боеприпаси. Това разкри служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов. По думите му предоставянето на военната помощ ще стане на база на взетото решение на парламента.

Министърът на отбраната е предоставил списък какви са възможностите на Българската армия. Този списък съвсем скоро ще излезе, уточни Стоянов, цитиран от БТА.

„Според възможностите на Българската армия, ние ще окажем помощ на Украйна, както решиха депутатите“, коментира министър Стоянов. Той изтъкна, че помощта, която ще даде България на Украйна, няма по никакъв начин да засегне боеспособността на Българската армия.

„Това, с което помагаме, е това, с което можем да си позволим да помогнем в момента“, заяви още служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Сутринта стана ясно, че е готов списъкът с въоръжение, което България може да изпрати на Украйна, изготвен от военното министерство. Парламентът даде едномесечен срок на отбранителното министерство да изготви списъка. По принцип това е класифицирана информация. Но решението трябва да мине през правителството и парламента.

Никола Стоянов говори след церемонията по откриването на нов логистичен център в Божурище на българската транспортно-логистична компания „Транспрес“ за превоз за палетни пратки у нас, в който са инвестирани 16 млн. лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments