Българска ритейл асоциация: Подкрепяме решението за „зелен сертификат“

0

Подкрепяме решението за въвеждане на „зелен сертификат“ – такъв трябваше да бъде въведен много по-рано, тъй като подобни мерки доведоха до добри резултати в другите европейски страни, които прибягнаха до тях. Това заяви в „Денят започва“ представителят на Българската ритейл асоцияция Валя Веселинова.

По думите ѝ обаче има проблем с начина, по който бяха въведени новите изисквания, тъй като това беше направено „от днес за утре“. В големите търговски центрове се изисква създаването на организация, която няма как да бъде осъществена за един ден.

„Трябваше да има един толеранс поне 30 дни, за да се предупредят хората, да се организират и служители, и работодатели“, каза Веселинова.

Според нея, когато държавата взима подобни мерки, освен толеранса, който е задължително да даде, тя трябва да компенсира бизнеса, тъй като в момента е затруднен и достъпът на хората до работните им места, така и достъпът на клиентите.

По отношение на проверките на влизащите, служителите на търговските центрове нямат право да изискват лични данни на влизащите, в този смисъл няма как да е сигурно, че всички представяни сертификати ще са истински, обясни тя.

Веселинова беше категорична, че бизнесът в търговските центрове е поставен в неравностойно положение и ако се наложи, ще има протести.

сн. Pixabay

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук