28.8 C
София
събота, май 21, 2022
НачалоУ насВарненският митрополит Йоан посрещна Борисов в Шумен, започва изграждането на нов храм

Варненският митрополит Йоан посрещна Борисов в Шумен, започва изграждането на нов храм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава със срещите си със симпатизанти и членове на партията в страната. Днес той е в Шумен и бе посрещнат от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Шумен започва изграждането на новия православен храм „Свети Райко Шуменски“, а ГЕРБ е сред първите, притекли се с финансова помощ за строителството.

Владиката благодари на Борисов за оказаната подкрепа от правителството му по време на третия мандат и изтъкна, че православието е важна опора на народния дух, а в църквата нещата стават, защото има Божие благословение и благодат.

„Всеки един християнин е един малък Христос. В нашите дела нямаме ли печата на Христос, нищо не се случва“, заяви митрополит Йоан.

„Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват. Повече от 15 години – каквото сме помолили – бяхте и кмет, и три мандата министър-председател – за каквото сме ви помолили, сте го направили“, отбеляза владиката, обръщайки се към Борисов.

Митрополит Йоан допълни, че Христос е до нас, но няма кой да отвори вратите на сърцето си, за да го приеме и отново се обърна към Бойко Борисов: „Колкото повече има храмове, колкото повече се засилва религиозността на човек, толкова повече той проявява Божия образ в себе си. Вие сте вярващ човек и знаете – никога човек не остава без врагове, които да му търсят сметка за нещо. Защото в крайна сметка арената на духовната борба на човека е в него – в неговия ум и в неговото сърце“.

„Да, не случайно и вашето слово винаги започва с „Да внимаваме“, отбеляза Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments