ВВС правят анализ на състоянието и подготовката си

0

Военновъздушните сили ще осъществят анализа на срещите на регионалните събития и подготовката на висшите военни в София на фона на засилващите се изисквания за сигурност в.

Общението ще бъде направено, след като в рамките на всички авиобази и структурата са били уредени. Скоро командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ – бригаден генерал Николай Русев, каза, че часовете за летене на пилотите от Военновъздушните сили са все още недостатъчни. А недостигът се преодолява с „професионализъм и голямата натовареност на инженерно-техническия състав“.

 

Броят часове за летене е важен за сигурността на пилотите. Особено след фаталния инцидент с разбилия се в Черно море изтребител на подполковник Валентин Терзиев.

Според командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров приоритетите за 2022 г. със обучение на нови летци на МиГ-29, адаптиране на летище „Граф Игнатиево“ за новия Ф-16.

Анализът на ВВС ще създаде на фона на засилващата се конфронтация между НАТО и Русия в региона. Подобни анализи са традицията за видовете въоръжени сили. Преди основната конференция на началника отбраната, на която традиционният и президентът. 

БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук