Видеоигрите като спасение по време на пандемия

0

 

От „Stardew Valley“ до „Animal Crossing“, успокояващите вселени на видеоигрите ви позволяват за няколко часа да забравите товара на новините. Изправени пред особено трудни новини и въведени нови ограничения за борба с пандемията поради SARS-CoV-2, може да е полезно да имате под ръка успокояваща видеоигра. Le monde прави списък на най-популярните видеоигри във Франция по време на пандемията.Създадена в продължение на няколко години от разработчик с прякор „Загрижената маймуна“, Stardew Valley е идеалната игра за време на ограничения. Вие наследявате фермата на дядо си в малко, приветливо село. Имението е в жалко състояние, но няма значение: напуснахте своята офис работа, за да се посветите на неговото възстановяване. Започвате с чистене, засаждане на няколко ряпи, след това откривате места за улов на риба, както и зони за събиране на камъни и минерали. Изненадващият свят на Stardew Valley постепенно се отваря през десетките часове, необходими за завършване на играта. Откривате околната среда, разбира се, но и жителите на селото, които трябва да опознаете, за да се сприятелите с тях или дори да създадете семейство.


Технически не можем да кажем, че светът на Katamari Damacy Reroll върви добре. Кралят на Космоса беше малко пиян снощи и накара всички звезди да изчезнат (кой никога не го е правил?). Той дава на своя принц (ти) задачата да преправи звездите, след което да ги върне обратно в небето. Доста лесна задача, тъй като сте въоръжени с вашите „катамари“, вид топка, която можете да търкаляте в различни среди и по този начин да я направите по-голяма, като улавяте всичко, което се движи (от кламерчето до танкера през котката на съседа ). Katamari Damacy Reroll, игра, пусната през 2004 г. на Playstation 2 и през 2018 г. на Nintendo Switch и PC, е абсурдна, забавна и глупаво успокояваща. Това беше страхотната игра за първата карантина във Франция.


Издаден на 20 март на Nintendo Switch, Animal Crossing: New Horizons е селска симулация, която изисква от играча да отдели време. Разширете дома си, населете и украсете острова си и посетете къщите на приятелите си. Има и малко, и много неща за вършене в Animal Crossing, игра, която може да се окаже скучна, както и пристрастяваща. Но със сигурност ще бъде успокояващо, вечно изживяване, което идва с малки действия, а не с дълги нощи в игра.

Сн. Le monde

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук