-1.8 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоНа фокусВижте каква ще бъде организацията на движението по празниците

Вижте каква ще бъде организацията на движението по празниците

От 23 декември до 3 януари ще има засилено полицейско присъствие по пътищата на страната за осигуряване на безопасно пътуване на хората по празниците, съобщи на брифинг пред медиите инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“.

„По-специално това са дните – 23 декември, 24 декември, 28 декември, 30 декември, 1 и 2 януари от Новата година, когато от наша страна ще бъде създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи, които да бъдат на входовете и изходите на големите населени места и по основните пътни направления, с цел подпомагане на движението, при необходимост – регулиране, с цел да не се образуват задръствания и усложнявания“, посочи Ботева.

Ще бъде осигурено и присъствие на полицейски служители на основни места, където се очаква по-голям трафик, в това число курортни места и граничните пунктове.

„По време на тези празнични, почивни дни ще продължи контролната дейност, освен в пиковите часове, но и през нощта, като в случаите, при които се установят нарушители, ще продължи да се прилага и т.нар. линеен подход“, обясни инспекторът от „Пътна полиция“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments