-0.8 C
София
вторник, януари 18, 2022
НачалоНа фокусВицепрезидентът Йотова отговори на премиера Борисов

Вицепрезидентът Йотова отговори на премиера Борисов

Думите на Борисов, че не иска да бъде разделител като Радев, нямат никакво значение с днешна дата. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти. „Вчера слушам различни политици, които говорят, че са обединители и продължават старата песен с нов глас“, добави Йотова.

„В крайна сметка хората в България казаха какво мислят за тях – по-малко от една трета от броя на гласувалите българи. Оттук нататък ще видим каква ще бъде и нашата съдба на президентските избори. Тогава българите ще дадат своята най-добра оценка кой е обединител и кой е разделител. това че определени политически опоненти имат определено страх и комплекс от личността на Румен Радев, си остава за тяхна сметка“, подчерта вицепрезидентът.

Илияна Йотова каза още, че е трудно да се прецени дали има нужда от предсрочни парламентарни избори. „Аз винаги съм вярвала в разделението на институциите и властите. Нека утре се събере българският парламент, нека да направят своите консултации политическите групи. Признавам, трудно ще бъде да се състави правителство, около какво ще се обединят? Ако се обединят само около политически сметки за оцеляване, очевидно е, че по-добрият вариант са нови избори. Ако действително намерят силите да изпълнят определени приоритети, от които всички ние се нуждаем в момента, за да има стабилната държава, за която говоря, тогава нека да съставят стабилно правителство. Всичко е в техните ръце. Ние от нашата страна ще спазваме нашите конституционни правомощия, защото за разлика от много от наши политически опоненти, ние дълбоко уважаваме, следваме и спазваме основния закон на страната“, добави Йотова.

2 КОМЕНТАРИ

 1. Румен Радев е петият демократично избран президент на Република България.

  Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград.

  Завършва със златен медал Математическата гимназия в Хасково. Дипломира се като първенец на випуска във военновъздушното училище в Долна Митрополия.

  През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ, а от 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабния профил на Военната академия „Г. С. Раковски“. Дипломира се като първенец на випуска.

  През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.

  През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ със степен магистър по „Стратегически проучвания“. Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж.

  Има над 1400 летателни часа в кариерата си като пилот-изтребител. Демо-пилот на МиГ-29. Достига до чин генерал-майор, а в периода 2014 – 2016 г. е командир на Военновъздушните сили на Република България.

  През ноември 2016 г. е избран за Президент на Република България с пряк вот и близо 60% от гласовете.
  Владее английски, немски и руски език.

 2. ЗЛАТНИЯТ МЕДАЛИСТ ОТ ХАСКОВСКАТА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ…..КОГА ДАВАТ ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЗА СРЕДЕН УСПЕХ????

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments