0 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоНа фокусВицепремиерът Пеканов коментира слухове дали може да е следващ служебен премиер

Вицепремиерът Пеканов коментира слухове дали може да е следващ служебен премиер

Заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов коментира пред журналисти интерпретациите, свързани с евентуална негова кандидатура за бъдещ служебен премиер, ако БСП не реализира третия мандат.

„Смятам, че България в момента си има един чудесен министър-председател. Аз го познавам отдавна, работя страхотно с него, така че не бих коментирал такива спекулации. В същото време конституционната процедура продължава. Аз пожелавам и успех на партията, която получи мандата. Президентът е преценил, че тя има най-добър шанс да го състави. Гледаме днес към срещата на лидерите и какво ще излезе от нея“.

Ако все пак бъде отправена покана, дали ще приеме?

„В момента съм се съсредоточил по доста тежките теми по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост. Не съм размишлявал по такива теми, но както казах, в момента сме в конституционната процедура и такива разговори не водим, тъй като трябва да се даде абсолютен шанс и аз пожелавам успех на госпожа Нинова. Надявам се Столетницата да намери някакво решение на тази трудна политическа ситуация“, каза Пеканов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments