5 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусВКС отказа заличаване на Калоян Паргов и Кирил Добрев като членове на...

ВКС отказа заличаване на Калоян Паргов и Кирил Добрев като членове на Националния съвет на БСП

Върховният касационен съд (ВКС) отмени решение на Софийския градски съд и отказа вписване на промени по партидата на БСП – заличаване на Калоян Паргов и Кирил Добрев като членове на Националния съвет на партията. Решението е публикувано на сайта на съда.

Решението е окончателно.

„Не съм пропускал Бузлуджа като партиен член вече 25 години. Доволен съм, че отново като партиен член ще бъда там“, коментира във Фейсбук Кирил Добрев.

За решението на съда информира и Калоян Паргов в съобщение до медиите.

В Решение № 100 от днес, 27 юли 2022 г., Върховният касационен съд отмени отстраняването на Калоян Паргов от Националния съвет на БСП, се казва в съобщението. В него се посочва, че ВКС мотивира решението си с това, че налагането на мярката не е взето валидно от оправомощения за това орган – Националният съвет.

В края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. През февруари т.г. Националният съвет на БСП наложи на Калоян Паргов наказание – временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments