23.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусВладимир Путин не вижда алтернатива на изкопаемите горива в "обозримо бъдеще"

Владимир Путин не вижда алтернатива на изкопаемите горива в „обозримо бъдеще“

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че в „обозримо бъдеще няма да има алтернатива на изкопаемите горива“, предаде Ройтерс.

Путин направи това изявление във видеообръщение към участниците в срещата на лидерите на страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка), която се провежда в южноафриканския мегаполис Йоханесбург.

Руският президент заяви, че Москва е решена да задълбочи своите връзки с африканските страни. Той посочи, че Русия „ще остане техен надежден партньор при доставките на храни и горива“. Путин отбеляза, че неговата страна участва в над 30 енергийни проекта в Африка.

Руският президент не присъства лично на форума в Йоханесбург, тъй като срещу него има международна заповед за арест, издадена от Международния наказателен съд.

Страните от БРИКС представляват около 40 на сто от населението на планетата.

Русия е сред водещите производители на суров петрол и на природен газ в света. Руските приходи от износа на тези изкопаеми горива намаляват през последните месеци на фона на западните санкции, наложени на управляващите в Москва заради военната инвазия на Русия в Украйна.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments