14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусВластите в Истанбул поискаха нерегистрираните сирийци да напуснат града до два месеца

Властите в Истанбул поискаха нерегистрираните сирийци да напуснат града до два месеца

Валийството на Истанбул даде на нерегистрираните сирийски бежанци, живеещи в града, срок от по-малко от два месеца, за да се върнат в зоните, където са били регистрирани първоначално, съобщи службата на официалната си страница, предаде ДПА.

Подобна кампания през 2019 г. доведе до прогонването на хиляди сирийци от Истанбул, най-големия мегаполис в Турция, напомня агенцията.

Сирийските граждани, които са били първоначално регистрирани в други турски окръзи, имат срок до 24 септември да се върнат там, заяви валийството.

Това изключва сирийците, които са се преместили в Истанбул с разрешителни за пътуване след опустошителните земетресения в Югоизточна Турция през февруари, се отбелязва в съобщението.

Властите многократно са предупреждавали нерегистрираните лица в Истанбул да напуснат, а сега са решили да ускорят този процес, заяви официален представител от турската служба по миграцията.

Турция приютява 3,3 милиона сирийски бежанци, намиращи се под временна закрила, като най-голямата част от тях се намира във финансовата столица Истанбул.

Антиимигранстките настроения се засилиха в последно време в Турция на фона на нарастване на разходите за живот, отбелязва ДПА. Много сирийци и правозащитни организации заявиха, че вече са в ход депортации, включително към райони в Сирия, в които се води война.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments