Водолази ще инспектират Кримския мост след експлозията

0

Руски водолази ще инспектират днес щетите, причинени от мощната експлозия на Кримския мост, предаде Ройтерс и БТА.

Вчерашната експлозия на моста, който  е символ на анексията на Крим от Москва и който  е ключов път за доставки за руските сили, сражаващи се в Южна Украйна, породи радостни реакции от украински представители, но никой не пое отговорност за атаката.

Взривът стана ден след юбилея на Владимир Путин, навършил 70 години на 7 октомври.  Той съвпадна и с назначаването на генерала от военновъздушните сили Сергей Суровикин за ръководител на така наречената руска операция в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски не спомена за взрива във видеобръщението си вчера, но каза, чев Крим е облачно. „Но колкото и облачно да е, украинците знаят, че нашето бъдеще е слънчево. Това е бъдеще без окупатори в нашата територия, особено в Крим“.

А ръководителят на украинския Съвет за сигурност и отбрана постна видео на моста заедно с видео на изпълнението на Мерилин Монро на песента „Честит рожден ден, господин президент!“.

Съветникът на Зеленски – Михайло Подоляк приписа експлозията на руски представители, а говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че украинската реакция на разрушаването на гражданска инфраструктура говори за неговото терористично естество.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук