16.5 C
София
неделя, октомври 2, 2022
НачалоНа фокусВоенни поемат охраната на южната ни граница

Военни поемат охраната на южната ни граница

Служители на Министерството на отбраната ще поемат охраната на южната ни граница, където и миграционният натиск е най-силен. Допълнителните полицейски сили, които бяха командировани, ще бъдат изтеглени, за да участват в охраната на изборите. Това заяви в специално интервю за NOVA главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

„Поетапно до края на месеца ще компенсират полицейските сили. Със съответната техника – дронове, хеликоптери, има и следови кучета”, каза главен комисар Тодоров.

Нито един от двата сериозни проблема, които стоят пред нас, няма да бъде подценен”, обясни още той. И допълни, че септември и октомври са най-натоварени откъм мигрантски натиск.

Относно бедствието в Карловско, Тодоров не пожела все още да каже има ли незаконна сеч.

Той коментира и случая „Семерджиев”. Преди 2 месеца дрогиран, без книжка и с десетки актове от МВР бившият футболист помете и уби две млади жени в центъра на София. Тежкият инцидент провокира проверки в редица институции. Главен комисар Тодоров каза, че над 40 служители на МВР ще бъдат наказани и уволнение за полицейски „чадър” по случая.

„За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях”, каза още Тодоров.

Проверката срещу полицайката Симона Радева приключва до дни и се очаква нейното дисциплинарно уволнение.

„Установени са неправомерни действия от нейна страна. Тя в часовете след катастрофата му е помогнала със свои действия да се укрие”, обясни комисар Тодоров. Той отказа да каже дали Радева е помогнала със стълба на Семерджиев.

Дисциплинарно производство тече и срещу приятеля на Симона Радева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments