2.1 C
София
петък, февруари 3, 2023
НачалоУ насВолен Сидеров допуска и четвърти предсрочни избори

Волен Сидеров допуска и четвърти предсрочни избори

Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти. Влизаме в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Той каза още, че от 2005-а „Атака“ е с едни принципи, от които не е мърдала нито на йота. „Сега се говори за жестове, кой какъв жест да направел вляво, вдясно, въобще „Танц със саби“ на Хачатурян. Аз в жестовете водя до момента“ – смята Сидеров.

На 4 април партията му се успя да премине процентната бариера за влизане в парламента.

„Понесохме щетите от това, че през 2016 година, аз, слушайки същите избиратели, които казваха: Какво се карате с Валери и с Каракачанов, защо не се съберете, добре, ще се съберем, събрахме се, направихме добри резултати на президентските избори, взехме над 500 000 гласа тогава. След това това рязко спадна на парламентарните 2017 с може би 200-250 000 гласа по-надолу, въпреки това станахме трета сила, изместихме ДПС от третото място. След което започнаха проблемите не защото са между личности, това е една подла измама, която се разпространява“, коментира Сидеров.

Според него проблемът е започнал, когато двамата му коалиционни партньори, двама лидери на НФСБ и ВМРО са влезли във властта и са станали вицепремиери, а единият и министър на отбраната.

„Те забравиха за какво сме във властта, започнаха да правят неща, които аз започнах да критикувам първо вътрешно, защото съм коректен, след това публично, след като видях, че не чуват и няма ухо. Проблемите бяха много. Дали основна тема на българската армия, да започнем от единия, е да се дадат 3 милиарда авансово на най-богатата държава в света срещу чертежи на самолети, които никой не е виждал. На втория беше дали да обиждаш майки на деца с увреждания, дали да отваряш и затваряш дискотеки, а не да спрем концесиите, да върнем българското стопанство, да направим инвестиции, строеж на предприятия и високи технологии, такива, които да произвеждат надбавена стойност. Не, те не искаха да чуят това“, припомни Сидеров.

Той уточни, че има една страница с програмни точки, които ги е огласил на пресконференцията в събота. А ВМРО е изпратила 4 страници послание. Според лидера на „Атака“ от двата текста стават ясно различията.

„В рамките на 30 реда аз казвам какво трябва да се направи в България. На първо място да се излезе от колониалния модел. Да чухте някой да говори за това? ГЕРБ, БСП, ДПС…“, попита Сидеров.

Колониален модел по думите му означава, че България не е самостоятелна, че е загубила цялата си индустрия в полза на чужди компании и държави. Той уточни, че не е против чуждите компании, но нека те да предложат истински инвестиции.

Разговор за явяване в коалиция винаги е възможен, но той трябва да бъде по същество, категоричен беше лидерът на „Атака“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments