22.8 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоНа фокусВселенският патриарх към Вежди Рашидов: Да има мир на Балканите и просперитет...

Вселенският патриарх към Вежди Рашидов: Да има мир на Балканите и просперитет на българския народ

Да има мир на Балканите и просперитет на българския народ и държава, отправи благословия Вселенският патриарх Вартоломей I при срещата си с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов във Вселенската патриаршия в Истанбул. Той прие на лична аудиенция председателя на българския парламент.

Патриарх Вартоломей I е подарил на госта Коран на арабски и гръцки, на свой ред Рашидов му е дал Евангелие със златен обков.

Много се радвам, че от няколко години България, Румъния и Кипър са част от европейското семейство каза още Негово Всесветейшество.

Радвам се, че сме заедно и можем предрождественски да се поздравим, посочи още Вартоломей I и пожела благодатна Нова година. На българката делегация – успешна работа и с Божията помощ да се сбъднат всички задачи, които са се поставили по време на мандата си.

Патриарх Вартоломей I отбеляза, че с председателя на българския парламент Вежди Рашидов се познават още от времето, когато той е бил министър на културата. Неговите таланти бяха предпоставка той да стане министър, защото е човек знаещ и можещ и освен таланта, който притежава, говори много езици, добави Негово Всесветейшество.

Председателят на Народното събрание и делегацията ще присъстват на молебен в църквата „Свети Стефан“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments