15.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоНа фокусВСС обсъжда второто искане за предсрочно отстраняване на главния прокурор

ВСС обсъжда второто искане за предсрочно отстраняване на главния прокурор

Висшият съдебен съвет ще обсъжда допустимостта на второто искане за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. То е внесено от четирима от шестимата членове на прокурорската колегия, които се подписаха под първото искане и което вече беше допуснато за дебат по същество.

„Ясно е какъв е политическият боклук в НС, съдейки от изявленията на някои т.нар. политици, и е време да бъде изметен този, както казах, политически боклук“, каза по време на 40- минутното си изявление на 15 май главният прокурор Иван Гешев. То беше първото след взрива до автомобила му на пътя Самоков- София. В него обвинител №1 обяви, че е в ход план за неговото отстраняване, зад който стоели заместникът му Борислав Сарафов и експремиерът Бойко Борисов

По това време беше факт първото искане на шестима съдебни кадровици за предсрочното прекратяване мандата на главния прокурор заради намеса му в разследването на взрива от 1 май.

Изразът „политически боклук“,  повторен няколко пъти от Иван Гешев, мотивира четирима от тях да внесат второто искане – този път за уронване престижа на съдебната власт:

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments