12.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусВтори ден на протести в болница "Шейново" в София

Втори ден на протести в болница „Шейново“ в София

Втори ден екипът на АГ болница „Шейново“ излиза на протест срещу отстраняването на директора д-р Румен Велев от поста му.

Те са категорични, че не искат поставената на поста от Столичния общински съвет д-р Таня Андреева. Недоволството на медиците е срещу проведения конкурс за избор на директор, на който д-р Велев е получил оценка, която е достатъчна, за да продължава да заема длъжността.

„Събрали сме се да направим протест заради безочията и безхаберното и цинично отношение на общината към нашата болница“, каза една от протестиращите.

А друг допълни: „Когато знаеш, че човекът, който винаги ти е давал рамо и в един момент може да го няма, това съответно оксзва влияние“.

„Ние сме против начина, по който това се случва. Не може в последния момент някой да реши, че един човек е неудобен, да е спечелил конкурс и да му се отнеме това право. Д-р Велев е изключителен професионалист“, казаха още протестиращите.

Протестите в АГ болница „Шейново“ продължават до 14 септември, за когато е насрочено заседание на Столичния общински съвет, на което се очаква решението да бъде преразгледано.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments