19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоПо светаВучич: Сръбската прогресивна партия е като ГЕРБ в България - на народа

Вучич: Сръбската прогресивна партия е като ГЕРБ в България – на народа

Сръбският президент Александър Вучич каза пред Първа сръбска телевизия, че неговата Сръбска прогресивна партия (СПП) е партия на народа, както ГЕРБ в България, ВМРО-ДПМНЕ в Северна) Македония, социалистите в Румъния, Хърватската демократична общност в Хърватия и ФИДЕС – Унгарски граждански съюз в Унгария, предаде Танюг, цитирани от БТА.

„СПП е партия на сръбския народ, както това може да се каже за някои други политически партии в региона, като ВМРО-ДПМНЕ, ХДЗ, ГЕРБ в България, социалистите в Румъния, ФИДЕС в Унгария“, подчерта Вучич.

Президентът съобщи, че за 27 май е насрочено заседание на СПП, на което той официално ще се оттегли от председателския пост, а от 28 юни ще започне и процесът по формиране на по-рано обявеното от него Народно движение за държавата.

„На 27 май ни предстои заседание на СПП, партията, която промени и която променя Сърбия. Партията, чийто член ще остана и вярвам, че тогава ще изберем и ново ръководство на партията“, отбеляза Вучич и допълни, че оттеглянето му в никакъв случай не означава преустановяване на работата на СПП.

Той обясни, че иска да формира движение, което ще бъде по-широко от Сръбската прогресивна партия.

„Вярвам, че СПП ще вземе решението да се включи в това движение, но искам да включа хора, които не са в СПП – хора от други политически партии. Тоест хора, които са били част от нашите политически противници, които ще са заедно с нас в тези трудни времена“, каза президентът.

По думите му, целта на Народното движение на държавата е да изведе страната на правилния път и да продължи „великия и значим напредък“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments