19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокус"Възраждане" пред президента: Готови сме да управляваме

„Възраждане“ пред президента: Готови сме да управляваме

Ние никога не сме заявявали, че ще бъдем опозиция в 49-ото Народно събрание. Готови сме да управляваме. Това каза Костадин Костадинов по време на консултациите на партия „Възраждане“ при президента Румен Радев.

„Искам да ви поздравя за високия изборен резултат, който е израз на доверието, което много българи възлагат на вашата партия. Вие вече заявихте, че ще бъдете опозиция в 49-ото НС, но тя също има много важна роля в политическия процес. С всеки избор вашата подкрепа расте, но расте и вашата отговорност. Този парламент има да наваксва много несвършена работа, наследена от предишните НС, страната е изправена пред риск и множество предизвикателства.“ С тези думи се обърна към представителите на „Възраждане“ държавният глава.

 

Румен Радев попита лидера на партията как вижда шансовете за съставяне на правителство и работата на Народното събрание.

Костадин Костадинов беше категоричен, че „Възраждане“ е готова да управлява. „Отговорността ни се повишава. Не толкова, че да управляваме самостоятелно, но всяка една политическа сила, която участва, трябва да бъде готова със свой кабинет, който да представи пред избирателите“, подчерта партийният лидер.

„На първо място трябва да се говори за бюджет, ние сме много закъснели с него. Намираме в безпрецедентна ситуация“, категоричен бе Костадинов. Той обясни, че не е запознат със законодателните инициативи на останалите партии, защото на този етап те са представени само пред медиите.

„Ние сме категорични в своите законодателни намерения. В предишното НС постигнахме мнозинство за законопроекта за контрол на главния прокурор Най-важното е да не се подменя волята на българския избирател – говорим за референдума за запазване на българския лев“, заяви още лидерът на партията пред президента Радев.

Той отбеляза, че вероятно през месец май ще стане ясно дали ще бъде проведен такъв референдум. От думите му стана ясно, че в момента се правят опити подобен референдум да не се състои.

Костадинов поздрави служебното правителство за временното ограничаване на безмитния внос на зърно. И категорично заяви, че предоговаряне на ПВУ в частта за въглищните централи е приоритет.

“Преди да говорим за правителство трябва да говорим за приоритетите на България от гледна точка на българския национален интерес.”, посочи той. Костадинов уточни, че приоритет за тях е запазване на националната ни валута, дистанция от конфликта в Украйна, предоговаряне на отношенията на страната ни с ЕС и политическа стабилност в страната, но не на всяка цена.

На консултациите от страна на „Възраждане“ присъстват Цончо Ганев, Петър Петров и лидерът на партията Костадин Костадинов.

След срещата с „Възраждане“ държавният глава ще се срещне и с „Движение за права и свободи“, „БСП за България“ и представители на парламентарната група на „Има такъв народ“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments