Въоръжаването на образа на първата дама

0

Не една или две първи дами на САЩ са усещали топлия блясък на общественото обожание, само за да премине бързо, когато хората решат, че тя не отговаря на създадения за нея образ. Ролята на първата дама на САЩ е една от най-видимите публични позиции в света. От момента на преброяване на гласовете и често по време на предизборната кампания през последващите месеци съпругата на новоизбрания президент е в светлината на прожекторите, коментира CNN.От маниерите й, до физическите й качества, до начина, по който тя избира да се облича, първата дама се разглежда задълбочено от обществеността, медиите и политиците. И това е още преди хората да започнат да оценяват работата, която тя се очаква да извърши като неплатен, неофициален държавен служител.

Първите дами са предназначени да бъдат „представителите на по-доброто лице на Америка“, смята Лия Райт Ригюър, професор в Харвардското училище.Когато американците избраха първия си чернокож президент през 2008 г., първата дама Мишел Обама беше за много обожаващи феновете символ на надежда, възможност и промяна. Момичета и жени по целия свят се вгледаха в тази умна, решителна жена от южната страна на Чикаго, която сега живееше в най-известната американска къща. Нанси Рейгън беше разглеждана като реликва от стария Холивуд, когато влезе в Белия дом. Тържествата по встъпването в длъжност през 1981 г. бяха пищни и лъскави. Около 700 частни самолета влетяха в града през този уикенд, а роклята на Рейгън с бели мъниста и обвивка от дантела върху копринен сатен бе зашеметяваща.Двамата със съпруга й, президентът Роналд Рейгън, бяха бивши актьори, които се бяха срещнали в Лос Анджелис през 40-те години и любовта им един към друг беше като тази на екранс. Нейните критици първоначално се подиграваха с обожателния начин, по който тя гледаше на съпруга си.

АХилъри Клинтън бе олицетворение на полу-шеговития лозунга „купете едно, вземете едно безплатно“. Всъщност е добре документирано, че Хилари Клинтън често е изпитвала презрението на американската общественост, отчасти поради имиджа й на жена кариеристка. По ирония на съдбата, докато Нанси Рейгън беше критикувана, че е домакиня от 50-те години, на Клинтън беше казано, че не е достатъчно опитомена.

Сн.CNN

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук