31.1 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоПо светаВърху отломки от ирански дрон, използван от руските войски срещу град Николаев...

Върху отломки от ирански дрон, използван от руските войски срещу град Николаев вчера, има надпис „направено в Ирландия“, заяви Киев

Началникът на администрацията на украинския президент Андрий Ермак разпространи снимка на карбуратора от двигателя на един от вражеските дронове „Шахед-136/131“, които руските сили използваха в нападението срещу град Николаев вчера през нощта, призовавайки за по-строги санкции. Това предаде украинската агенция Укринформ, като се позова на изявление на Ермак в Телеграм.

„Първата снимка показва произведен в чужбина карбуратор на двигателя на иранския дрон, с който бе нападнат град Николаев през нощта (на него се чете „направено в Ирландия – бел. ред.). Слава на противовъздушната отбрана, благодарим ви, че го свалихте. Втората снимка показва част с неясен сериен номер“, пише Ермак.

По думите му „карбураторът, като стотици други части, е направен в западни и азиатски държави. Руснаците често заличават серийните номера на чуждите компоненти“, добави той.

„Русия купува чужди технологични изделия от много години, но сега те се превръщат в средство за убиване на хора, за тероризъм и геноцид, и това не може да продължава. Не можем да си затваряме очите за това и да казваме, че санкциите са достатъчни. Не, те не са достатъчни, защото обстрелът и нападенията с дронове продължават всеки ден“, подчерта Ермак.

Според него „ако новите дронове „Шахед“ и ракети сега имат западни или азиатски части, ограниченията не са достатъчни.

„Компаниите производители също не могат да бъдат доволни от факта, че има техни компоненти в оръжия, които убиват хора“, каза началникът на администрацията на украинския президент.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments