22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоУ насВ Априлци откриват летния сезон с велосъстезанието "БАЙКанджии"

В Априлци откриват летния сезон с велосъстезанието „БАЙКанджии“

С откриването на нов природен парк и традиционното велосъстезание „БАЙКанджии“ утре ще бъде открит новият летен туристически сезон в Априлци.
Традиционно организатори на велосъстезанието са Младежки клуб за пешеходен и велотуризъм и регионалното сдружение Турклуб „Ремарк“. Ще участват над 200 велосипедисти.

Целта е както да се мотивират местните младежи да спортуват, така и да се популяризират възможностите на региона за велосипеден туризъм.

Предвидени са голямо и малко трасе за участници от различни възрастови групи.

„Това е състезание за любители, но маршрутът не е съвсем елементарен. По-голямата част е по планински пътеки, през гори и поляни, красиви гледки. На места е по-трудно проходим теренът“, разказва един от организаторите – Дария Заричинова.

Организаторите призовават велосипедистите да си носят собствени съдове за вода, за да допринесат за каузата по-чиста околна среда, като се намали пластмасата за еднократна употреба. По трасето има много чешми.

Маркировката е изработена от материали с естествен произход – например специални бамбукови колчета, а медалите са дело на местни керамици и също са от природни материали.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments