В Бутан исторически хималайски маршрут се отваря за туристи за първи път от 60 години

0

Будисткото кралство  Бутан  , скътано високо в Хималаите, открива свещена туристическа пътека за първи път от 60 години.

Много от нас излязоха отново от блокирано с желанието да изследват света, за да се свържат отново с природата и да поемат нови възможности. Може би сте един от първите, които ще опитате нещо ново?В Бутан, където  брутното домашно щастие  (показател за щастието на населението) е с приоритет пред брутния вътрешен продукт (БВП), може да сте в състояние да поставите отметка във всички тези квадратчета благодарение на повторното отваряне на древната пътека на Транс Бутан.28-дневната пътека, която е спонсорирана от  Фондация Бутан Канада  (BCF) и  Съвета по туризъм на Бутан  (TCB), преминава от  Хаа в западния Бутан до Трашиганг на изток (близо до границата с Тибет) и обхваща 403 км. (250 мили).В продължение на стотици години пътеката е била важна търговски, поклоннически и комуникационен път. Всъщност до 1906 г., когато е построена националната магистрала, това е единственият начин за пътуване от цялата страна. Така че не е напълно ново. Но пешеходният туризъм по древния трекинг маршрут ще бъде ново преживяване за много по-млади поколения бутанци и посетители, които търсят задълбочено изследване на традициите и културата на Бутан.

През последните две години два екипа на De-suups (пазители) поддържат възстановяването на пътеката на Транс Бутан; изграждане на нови пътеки, обновяване на мостове, фиксиране на стълбове, записване на културни обекти и надграждане на знаците по маршрута.

„Това е проект, базиран на общността, както в изграждането, така и в работата си, който ще възстанови древна културна икона и ще осигури устойчиво преживяване с нулев въглерод в страната за поклонници и пътешественици“, каза Сам Блит, председател на BCF, пред CNN .Той добави: „Пътеката на Транс Бутан също отразява философията на страната за брутното национално щастие и ще позволи на децата на Бутан да вървят по стъпките на своите предци“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук