22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусВ Карлово започва възстановяването от щетите от пороя

В Карлово започва възстановяването от щетите от пороя

80 литра на квадратен метър е падналият дъжд в Карлово, който нанесе сериозни щети в района. Наводнени са улици и помещения, но пострадали хора няма, съобщи областният управител Ангел Стоев.

Водата е повлякла един човек и го е ударила в бус. Откаран е в болницата и прегледан. Пострадали 16-17 къщи с наводнени мазета и приземни етажи.

Работят две комисии – за щетите по инфраструктурата на града и домовете, за да могат хората да получат финансова помощ. Те ще изготвят предложение до Междуведомствената по бедствия и авария.

Директорът на гимназията по транспорт е уведомил министъра на образованието за наводнените мазета и е неизползваема. Получил е уверение , че ще получи навременна помощ, за което ОА ще съдейства.

Два екипа на пожарната от Пловдив са отводнявали. Карловската пожарна остава да работи. Техника на Областното пътно ще разчиства улицата пред гарата, тя е част от републиканската пътна мрежа и поради наклона всички наноси отиват там.

Агенцията за социално подпомагане има готовност да окаже подкрепа на пострадалите от проливните дъждове в Карлово и Сопот, съобщават от Агенцията.
На засегнатите от пороя домакинства ще бъде оказано съдействие при подаване на молби за еднократна помощ. Нейният максимален размер е 375 лева.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments