В Крим започна курортният сезон

0

Активната фаза на туристическия сезон официално започна в Крим в събота, съобщиха за РИА Новости от пресслужбата на Министерството на курортите и туризма на републиката.

По-рано ръководителят на Крим Сергей Аксенов заяви, че през май републиката е готова да приеме повече от 1 милион туристи. В региона вече функционират 700 хотела и санаториума, които са поели ангажимент да спазват всички препоръки на Роспотребнадзор. Средният процент на резервация за съоръжения за настаняване през май е 80%. В същото време през януари-април тази година в Крим вече са почивали над 1 милион туристи, което е с 38,6% по-високо от същия период през 2019 година.

„Активната фаза на туристическия сезон стартира в Крим на 1 май. Курортите на Крим посрещат туристи с актуализирани хотели и нови туристически оферти“, заяви министерството.

По думите му в повечето туристически обекти се приключва работата по озеленяването, организирането на паркинги, площадки за кацане на туристи. Проверява се техническата готовност на плажовете, които трябва да бъдат напълно готови до 1 юни.

Според министъра на курортите и туризма на републиката Вадим Волченко се очаква Ялта, като курортната столица на Крим, да приеме рекорден брой туристи по време на майските празници.

„Важно е всички обекти от туристическия сектор да са възможно най-готови. Администрациите, предимно на курортните градове, имат сериозно задължение и отговорност за готовността на плажовете, курортните зони и спазването на санитарните стандарти. Безопасност тази година, тъй като в миналото е най-важният показател за успешното провеждане на високия празничен сезон “, каза министърът пред РИА Новости.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук