23.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусВ МВР още нямат отговор от президента за оставката на Главния секретар

В МВР още нямат отговор от президента за оставката на Главния секретар

В Министерството на вътрешните работи все още не е постъпил официален отговор от президента Румен Радев за поисканата оставка на Главния секретар на МВР. Това каза в Бургас министър Калин Стоянов. Той и предшественикът му на поста Иван Демерджиев коментираха темата в Бургас, където беше открита паметна плоча на двамата полицаи, загинали, след като преди година автомобилът им беше блъснат от автобус с мигранти.

„След изказването на президента Радев вчера, оставам с убеждението, че той ще вземе решение по поисканата оставка на главния секретар на МВР, без да се съобрази с изпратения от мен мотивиран доклад за пропуски в работата му“, каза министър Калин Стоянов и уточни, че тези пропуски са довели до нарушаването на координацията между всички служби по конкретни случаи:

„Това са пропуски, които ако може би не бяха допуснати към онзи момент, ние днес нямаше да сме тук. Ако не бяха допуснати съществени пропуски, може би днес убиецът на Митко от Цалапица щеше да бъде там, където му е мястото – в ареста, с постоянна мярка „задържане под стража“, и може би ако не бяха допуснати тези пропуски, днес между нас щеше да бъде жив психологът от София, който беше убит“.

Политическа чистка нарече поисканата оставка на главния секретар на МВР бившият министър на силовото ведомство Иван Демерджиев:

„Смъртта на двама достойни български полицаи не бива да се ползва за политически цели. Аз дори не бях поканен днес да дойда тук. Дойдох сам, за да почета паметта им, не за да правя политически изказвания, но за съжаление, тяхната смърт се ползва, за да се реализира сценария от онзи запис, който изтече в публичното пространство. Тяхната смърт се ползва, за да се оправдае чистката в МВР, безпрецедентната чиста. Те не умряха за това! Те умряха, за да защитят държавата и държавността, която се разграбва в момента с изключителни темпове“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments