7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоПо светаВ очакване на рекорден студ на Острова

В очакване на рекорден студ на Острова

Метеоролозите във Великобритания предупреждават, че през седмицата е възможно в някои части на страната да бъдат измерени рекордно ниски температури от началото на година с очаквания за снеговалежи.

Жълт код за сняг е обявен в някои части на Шотландия и Северна Англия. Застудяването е в резултат на придвижването на арктически въздушни маси. Според метеорологичната служба температурите могат да паднат под минус 10 градуса през нощта на понеделник срещу вторник в по-високите части на Северна Шотландия, но усещането ще бъде за много по-ниски температури в резултат на острия западен вятър.

Възможно е на места да има снежна покривка от 10 см.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство издаде предупреждение за студено време и постави редица части на Северна Англия под трето ниво на тревога.

Предупреждение от трето ниво означава, че има 90% вероятност за много студено време, поледици или обилен сняг, което може да увеличи риска за здравето на уязвимите пациенти, съобщиха от националното здравеопазване. Предупреждението важи до полунощ в четвъртък.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments