7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоПо светаВ парк на Ню Йорк се появи алигатор

В парк на Ню Йорк се появи алигатор

„Много летаргичен“ алигатор е бил заловен в парк в Ню Йорк, съобщиха градските власти в понеделник. Смята се, че вероятно е пуснат от собственика си в далеч по-топлото местообитание в югоизточните щати. Влечугото беше забелязано в неделя сутринта в Prospect Park, любимо място на жителите на Бруклин за пикник и разходка с домашните си любимци, особено когато зимните температури са 10-15 по Целзий, както бе през празничния уикенд.

Рейнджърите заловиха дългият 1,2 метра алигатор, който беше „намерен много летаргичен и вероятно изпаднал в шок от студ“, се казва в изявление на градските паркове на Ню Йорк. Добавя се, че такива градски обществени пространства „не са подходящи за животни, които не са местни за тези паркове“. По-късно алигаторът беше транспортиран до зоологическата градина в Бронкс за рехабилитация, се казва в изявлението и се добавя, че „за щастие никой не е пострадал“.

 

Последното разгласено откритие на алигатор в Ню Йорк беше през юни 2001 г., когато властите, пресата и любопитните жители прекараха пет дни след преследването и залавянето на бездомния кайман в Сентрал Парк.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments