7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоНа фокусВ Русия се разработва нов вид военна операция с използването на ядрено...

В Русия се разработва нов вид военна операция с използването на ядрено оръжие

В Русия се разработва нов вид военна операция с използването на ядрено оръжие. Това пише в статия в специализираното списание “Военна мисъл”, което се издава от министерството на отбраната.

Автори на статията са първият заместник-командир на ракетните войски със стратегическо предназначение генерал-лейтенант Игор Фазлетдинов и полковникът в оставка Владимир Лумпов.

Според тях Съединените щати планират “разгром” на Русия чрез “стратегическа операция”, чиято цел е унищожаването на възпиращия ядрен потенциал на страната.

За предотвратяването на “агресивния замисъл на Пентагона руските военни специалисти обсъждат и активно разработват операция на стратегическите сили за възпиране”.

Целта на операцията е да бъде отразено въздушно-космическото нападение на Съединените щати и НАТО, да бъдат неутрализирани американските системи за противовъздушна отбрана, да не се допуснат загуби във въздушно-космическото пространство над допустимото, както и да бъдат нанесени “неприемливи щети” на агресора с помощта на съхранения ядрен потенциал на Русия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments