В руската армия започна битката за брадите

0

На фона на кървавите и смъртоносни боеве край Соледар и Бахмут, в руските бойни части назрява нов скандал.

В интервю, цитирано от руски и западни медии, генералът от запаса Виктор Соболев обяви, че забраната военните да имат бради трябва да продължи да е в сила, както и да не им се разрешават смартфони, таблети. Според него това е част от елементарната дисциплина.

Известно е, че мнозина загинаха заради използването на мобилните си телефони.

Думите на Соболев изиграха ролята на детонатор.

Пръв в Телеграм изригна Рамзан Кадиров, който отдавна води ожесточени спорове заради грешките на руското командване на фронта.

„Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение – отбеляза Кадиров. – Това е явна провокация.“ Според него военните му части носят бради, защото са мюсюлмани и това е част от религиозния им дълг.

Ръководителят на частната военна гвардия „Вагнер“ Пригожин, който също е в конфликт с руското командване определи призивите на Соболев като абсурдни „архаизми от 60-те години на миналия век“.

С това Пригожин и Кадиров още веднъж потвърдиха, че в ръководството на „специалната операция“ разривът между командирите расте и може само да се гадае докъде ще стигне конфликтът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук