16.2 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоПо светаВ САЩ откриха останките на изчезналия Ф-35

В САЩ откриха останките на изчезналия Ф-35

Открити са отломките на изчезналия изтребител Ф-35, след като пилотът катапултира  в неделя в щата Южна Каролина. Американските въоръжени сили бяха затруднени да открият останките на изчезналия самолет стелт и отправиха призив към гражданите на щата да помогнат в издирването му.

От въздушната база в Северен Чарлстън бе съобщено, че изтребител Ф-35  се е разбил и отломките са открити на около 2 часа североизточно от  обединената база Чарлстън.

Самолетът принадлежи на учебна  ескадрила. Летецът е успял безопасно да се приземи и е откаран в медицински център в стабилно състояние.

В изявление на базата се казва, че в търсенето са се включили части от  морската пехота и флота, от Федералната авиационна администрация , гражданския въздушен патрул и местните правоприлагащи органи в Южна Каролина. Използвани са наземни и въздушни средства.

Според  Джеръми Хъгинс,говорител на въздушната базата в Северен Чарлстън в неделя, когато летецът е катапултирал самолетът е бил на автопилот  и вероятносе е задържал и останал във въздуха известно време. Издирването се оказа трудно, а на призивите на Военни служители в онлайн публикации жителите на щата да сигнализират, ако го забележат, конгресменът Нанси Мейс, критично попита в социалните медии „как по-дяволите може да бъде загубен Ф-35? и как няма проследяващо устройство?!“

Засега не се съобщават обстоятелствата, поради които пилотът е бил принуден да  предприеме тези действия. Води се разследване.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments