В САЩ разкриха „лудите странности“ на руския Су-34

0

Руският многофункционален сверхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 е без аналог в света, тъй като е „един от най-интригуващите бойни самолети в света с уникален външен вид“. „Лудите странности“ на руския изтребител-бомбардировач бяха  разкрити  в американското издание на The Drive.

Съгласно изданието на ключовите характеристики на Су-34 е сплесканата му предна част, наречена „Пате“, оборудвана с радиолокационна станция Sh141, зад която се намира двуместна кабина за пилот и навигатор-оператор с К-36ДМ. катапултни седалки. Изданието отбелязва, че размерите на кабината позволяват на един от членовете на екипа да се изправят или легне на цял ръст.

Прибиращата се оптична система Platan, която осигурява насочване, по-специално за бомби KAB-1500-L, е отговорна за способността за „атакуване на наземни цели с висока точност денем и нощем“. Тази система, според The ​​Drive, „е подходяща за някои операции на голяма надморска височина, но е много по-малко полезна на ниска надморска височина.“

В опашната стрела на Су-34 е разположен спомагателен захранващ блок. Изданието припомня, че първоначално е било планирано на негово място да се монтира радар за наблюдение на задното полукълбо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук