В Украйна обещаха да поканят британските военни по време на ескалацията

0

Украинският посланик в Обединеното кралство  Вадим Пристайко  обеща да покажат британските войски в  Киев  , в случай че ситуацията около страната ескалира. Думите му се цитирате  от РИА Новости  .

„Вижте ли, Русия създаде тази мъгла на войната просто като използвам като изгубена в преговорите. Нашата задача и нашите партньори е да отделим истината от заплахата и да разберем колко реална е опасността, така че дипломатическите методи не позволяват да започне активната фаза на войната“, отговарящият посланикът.

Той се появи, че Украйна ще открие британски войници на украински територии при наличието на реална плаха и риск от военни действия от руските въоръжени сили.

По-рано Вадим Пристайко заяви, че Киев ще получи от Лондон ракетно оръжие и два модерни миночистача. Бойните кораби отговарят на всички стандарти на НАТО и веднага ще станат част от ВМС на републиката. Предвижда се и строителството на кораби от по-малък клас. Всичко това ще допринесе за укрепване на военноморската мощ на Украйна.

„Имаме много да направим, за да балансираме способностите на Русия и Украйна в Черно море. Но ние не гоним баланса, разбираме, че можем да разчитаме на подкрепата на нашите партньори и приятели, тези в Черно море“, каза Пристайко.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук