15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоБез категорияВ Чикаго ваксинират българите с атрактивни предложения за мач

В Чикаго ваксинират българите с атрактивни предложения за мач

В събота на 12 юни за българите в Чикаго център “Коперник” ще бъде място за ваксиниране от 14.00 до 16.00 часа с храна, музика, безплатен билет за футболен мач на “Чикаго  Файър”. Това беше оповестено и в новините на местния ТВ канал АВС.

„Най-различни са специалните събития за различните емигрантски общности и предстоящото събитие в събота е посветено предимно на българската общност, на полската общност и на други източно-европейци, които биха могли да дойдат, да се ваксинират и да получат безплатни билети за мач на „Чикаго Файър“, но и също така да се запознаят със Станислав Иванов, който е българин и играе отскоро в отбора“, това каза за БНР Елена Иванова от екипа на прес-офиса в отдела по обществено здраве към кметството на Чикаго.

„Ние сме изключително благодарни, че успяхме да си партнираме с футболния отбор на Чикаго, но и с много други спортни отбори в града. Миналият месец ние стартирахме нова маркетинг кампания ,която се казва „Стани част от отбора. Чикаго срещу Covid-19“. Призоваваме колкото се може повече хора ,специално българската общност, да се присъединят към нас в събота и да заповядат, да се ваксинират и също така да се забавляват и да получат безплатни билети за мач на „Чикаго Файър“,ако са любители на футбола“, каза още В „Хоризонт до обед“ Иванова.

Чикаго е  първенец в цялата страна по справедливо и равномерно разпределяне на ваксината, улесняване достъпа до ваксина. Работи се с изключително много обществени партньори, лидери и организации, които помагат да се достигне до различни общности в града.

Ваксинацията в Чикаго върви изключително добре. Това е и една от причините за премахване на част от мерките. В петък официално Чикаго влиза в 5-а  последна фаза от плана за отваряне на града. Това означава, че например няма да има ограничения за бизнесите и за ресторантите, няма да има определен капацитет на хората, които могат да ходят в заведения или някакъв друг тип помещения или обществено място. Също така хората, които са ваксинирани, няма нужда да носят маски, освен ако не се изисква  специфично от бизнеса или сградата, в която са.

Маските ще бъдат задължителни за всички в градския транспорт. Но всички обществени места, всички бизнеси, които по някакъв начин бяха ограничени или затворени заради пандемията, вече отварят.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments