14.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокусГаброво празнува "100+ години карнавал" със 70 весели сюжета

Габрово празнува „100+ години карнавал“ със 70 весели сюжета

Днес габровци се маскират и излизат на карнавал. Празникът е най-мащабното събитие в града на смеха с около 2 хиляди участници. Тазгодишното шествие ще премине под мотото „100+ години карнавал“ и ще предложи на зрителите 70 весели сюжета.

Сюжети, които интерпретират местни, национални и международни теми ще разсмиват публиката на карнавала, чието начало е в 18 часа. Острието на традиционния габровски празник е политическата сатира и пред очите на зрителите, на големи платформи, ще преминат куклите на родни и световни политици, на първите мъже в държавата.

Денят, в който габровци празнуват 100 + години карнавал, ще напомни, че трудностите се побеждават със смях, изтъква сценаристът Ангел Иванов

„По-голяма сила и великодушие от това да се надсмееш над трудностите няма. И ние габровците сме го измислили този житейски подход. И оцеляването ни през смеха, и убеждаването ни през смеха са нещо, което ни дефинира като град, като общност, като хора.“

Празничната програма ще започне в 11 часа с карнавал-ревю на котки и други дребни домашни любимци. В същия час ще потегли и пъстрото детско шествие. Вечерта, след уличното веселие, ще продължи с концерт и фойерверки в небето над Габрово.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments