Гай Пармелин: Швейцария очаква с нетърпение пристигането на лидерите на Русия и САЩ в Женева

0

Швейцария приветства срещата на руския президент Владимир Путин с американския президент Джо Байдън в Женева на 16 юни. Швейцария има дълга традиция на добри услуги и с нетърпение очаква пристигането на двамата държавни глави в Женева. Швейцария е щастлива, че отново се превръща в платформа за такава среща на високо равнище и изпитва доверието на двете страни. Това заяви за ТАСС президентът на Швейцария Гай Пармелин.

Швейцария поддържа добри отношения с двете страни в продължение на много години и провежда открита и прозрачна политика на диалог. Швейцария е убедена, че конструктивният диалог между двете велики сили е необходим и много полезен за решаване на междудържавни и глобални проблеми, допълни той.

Тази среща в Женева между американския и руския президенти отбелязва признанието на швейцарската мисия за добри услуги и неутралитет. Ние сме в състояние да създадем идеални условия, така че различните страни да не се притесняват от аспекти на логистиката и да могат да се съсредоточат върху своите дискусии, посочи още президентът на Швейцария.

Подготовката се извършва в тесен контакт с руската и американската делегации. Ще бъдем готови, каза още той.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук