Гана-новата гореща точка за сърфистите

0

Разположена в долната част на северозападната част на Африка, Гана е държава, която непрекъснато бива преоткривана.Известна с цветната си култура, дивата природа и естествената си красота, западноафриканската държава има една от най-бързо развиващите се икономики на юг от Сахара през последните няколко години, благодарение на какаото и сравнително скорошното откритие на петролни залежи.
Икономическият подем помогна за нов живот на сцената на изкуствата и модата, което доведе до увеличаване на новооткритите ресторанти.
Гана несъмнено е засегната от пандемията, но страната остава толкова еклектична и примамлива, както винаги. Тя предлага гостоприемство на всякакви цени.
През последните няколко години тук се отвориха редица международни хотелски вериги, но пътуването тук все още е автентично .Въпреки че вероятно ще мине известно време, преди много от нас да могат да го направят поради настоящите ограничения за пътуване – границите по суша и море остават затворени за пътуване , няма никаква пречка да планирате пътувания за напред.
От сърф на безлюдни плажове до разходка сред диви слонове, ето някои от най-добрите неща, които трябва да направите, докато посещавате Гана .Посетете замъка Cape Coast.
Сега обект на световното наследство на ЮНЕСКО, замъкът Cape Coast е един от около 30 „крепости за роби“, построени от холандски, португалски и британски търговци по крайбрежието на страната.
Огромната сграда от бял камък разполага с опитни водачи, които отвеждат посетителите до мрачните подземия, където някога са били оковани роби, и „Вратата без връщане“, точката, в която робите са натъпквани в кораби, след което те са отплавали към Америка.
Сред предишните посетители са семейство Обама, които дойдоха тук по време на първото си посещение в Африка, след като бившият президент на САЩ положи клетва. Корените на Мишел Обама са проследени до роби, взети от този замък.
Има и фантастичен вегетариански ресторант на име Baobab cafe, който сервира вкусни, здравословни смутита и сокове.
Опитайте местната кухня.
Гана е пълна и с дървета Moringa, мощна сила на протеини и витамини, която подпомага метаболизма. От листата му може да се направи чай или прах.
Що се отнася до най-добрите местни ястия- кенки, направен от царевица, се продават в повечето местни „барове“ и определено си заслужава да се опитат.
Banku, приготвен чрез смесване на ферментирала царевица, тесто от маниока и гореща вода в гладка паста, също е много популярен.
Гана има парче тропическо крайбрежие, всъщност над 560 километра.
В близост до Акра има много фантастични места, но плажовете са далеч по-девствени, ако отидете малко по-далеч.
Ko-Sa Beach Resort, на два часа път с кола източно от Акра, се управлява от холандска двойка и отговаря на всички бюджети, с плажове, традиционно построени сгради със сламени покриви.
Деца от съседните рибарски селища идват тук, за да продават фъстъци и банани. Гана се превръща в нещо като гореща точка за сърфистите, нос Три точки е едно от малкото места, където няма да се налага да споделяте вълните.
Дивият плаж, поддържан от дъждовни гори, кацнал на най-южния край на страната, се простира на почти два километра и е практически безлюден поради отдалеченото си местоположение.

Тези, които се осмеляват да дойдат тук, могат да наблюдават как гърбавите китове мигрират или просто да се люлеят в хамаците под бадемови дървета, докато отпиват сок от хибискус.
Escape 3 Points Ecolodge, собственост на Akwasi, ганайско-канадски специалист по устойчива архитектура, е базиран на плажа.
Съставена от хижи от рафия и бамбук и общежитие, еко хижата е без електричество и разполага с тоалетни за компост.

Сн.CNN

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук