Гастроентеролог посочи причините за киселините

0

Гастроентеролог, диетолог, кандидат на медицинските науки Ирина Бережная в интервю за радио Sputnik посочи причините за киселини и даде съвети как да разпознаете заболявания, посочени с неприятен симптом.

Бережная обясни, че киселини – усещане за парене в горната част на корема и дискомфорт в областта на гърдите – се появяват, когато стомашното съдържание попадне в хранопровода. Причината е, че стомахът има кисела среда, която позволява храната да се усвоява, докато хранопроводът се използва за транспортиране на храна. Следователно, когато в него се хвърли киселина, възниква изгаряне.

Лекарят отбеляза, че киселините не винаги сигнализират за заболяване. Може да се появи при здрави хора, например, когато човек преяжда, рязко се навежда или в случай на физическа активност след хранене.

„Случва се, това е вариант на нормата. Хранопроводът бързо се възстановява, има такава концепция за изчистване (в медицината – скоростта на почистване на околната среда или телесната тъкан от всяко вещество, – приблизително „Lenta.ru“) „, – каза Бережная.

Други причини могат да включват алергична непоносимост към определени храни: от мляко до месо или бира. Според лекаря, ако има алергичен компонент, тялото ще се опита да се отърве от агресивния ефект.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук