Гейланд- земята, където се предлага дрога от тигров пенис и секс индустрия на самообслужване

0

Разказ на Ник Межър от CNN

„Добре, сега ще преминем покрай един ъгъл,където се продават секс и наркотици, да видим дали ще забележите различните хапчета.“
Не е това, което бихте очаквали да чуете от екскурзовод на Сингапур, но тогава Cai Yinzhou не е вашият типичен водач и това не е квартал в Сингапур, който много посетители са посещавали. Ние сме на нощна разходка през Geylang, район, който се избягва от повечето сингапурци и е далеч от типичните туристически пътеки на Gardens by the Bay, Chinatown и Orchard Road.
Статутът му е на единствения официален квартал на червените фенери в Сингапур. blank

Щандовете, на които се позовава Инджоу, всъщност разпространяват селекция от стимуланти, вариращи от виагра до хапчета, за които се твърди, че са направени от тигров пенис и люспи от панголин, като всички твърдят, че помагат на господата да дадат тласък в спалнята.

blank
Незаконно е да ги продавате без лекарско предписание, камо ли по улиците на Сингапур. Това не е единственото незаконно нещо, което ще срещнем по време на турнето. Но публичните домове, от друга страна, са законни. blank
Всъщност Geylang се намира в източния край на централен Сингапур, е единственият легализиран квартал с червени светлини в града, съдържащ над 100 такива заведения.
Явно тричасовата разходка очевидно има за цел една от основните теми на червените фенери, това не е воайорска екскурзия.
Вместо това, свежоликият Инджоу създаде турне, което изследва социалните, политическите и икономическите фактори, които са оформили и продължават да влияят върху общностите, живеещи и работещи в леко дрипавите граници на Гейланг.blank
„Наистина ми харесва да показвам на хората взаимосвързаността на различните въпроси“, обяснява енергичният 30-годишен младеж, който познава района по-добре от повечето, след като е живял тук цял живот. Тези въпроси са широки и сложни и обхващат всичко – от джентрификация и трафик на секс до лечение на голямото население от работници мигранти, които наричат Geylang дом.
По време на нашата разходка, в крайна сметка обсъждаме теми, вариращи до здравното осигуряване и бунтовете в Малката Индия, докато спираме в хранителни магазини, медицински клиники, пазари на крадци, неправителствени организации, храмове, кланови къщи, автоматизирано 24-часово самообслужване в магазин за секс играчки.
„Има най-голяма концентрация на публични домове и религиозни институции в Сингапур“, казва Yinzhou палаво, когато описва уникалната привлекателност на Geylang. „Ние наистина управляваме спектъра между спасението и греха.“
След среща на близката железопътна гара MRT, обиколката започва в рушаща се алея, една от многото, които се вият между 44-те Lorongs (алеи в Малайзия), които се разпростират като артерии по Geylang Road.
Всъщност основната привлекателност на турнето е самият Инджоу. Енергията и ентусиазмът му са заразни, докато дълбочината на знания и откровеното му отношение при обсъждането на тези противоречиви теми са освежаващи и ангажиращи. „Като дългогодишен жител на Гейланг просто искам да пробвам и да развенчая някои от стереотипите на Гейланг“, обяснява той скромно, попитан какво го е вдъхновило да започне турнето. „Това също е чудесна възможност да изведем някои от тези въпроси на преден план в съзнанието на хората.“ Докато вървим по една от страничните улици, Инджоу посочва различните видове технологии в камерите, заедно със знаци, потвърждаващи, че се намираме в зона за контрол на алкохола. Указ от 2015 г. вече забранява консумацията на алкохол на обществени места през почивните дни, официалните празници и след 22:30 часа. през нощта.
За Инджоу това са показатели на държавната кампания за ограничаване на непокорните елементи на района и бавното преминаване на пазарните сили към джентрификация.
Този факт се подкрепя от броя на съвременните кооперации „кутия за обувки“, които са започнали да заменят претъпканите, но характерни магазини през последните няколко години.
И все пак едно нещо става ясно от турнето, Geylang все още не е опитомен.
Дори в тиха сряда вечер, уличният интелигентен Инджоу насочва вниманието ни към няколко сводници нащрек, падане на наркотици и някои сенчести фигури, ангажирани в предполагаема сделка с контрабанда, докато се скитаме из задните улици.
И както Yinzhou демонстрира по време на турнето, тази общност и проблемите, пред които е изправена, заслужават да бъдат обсъдени още малко.
Сн. CNN

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук