Ген. Атанасов: При никакви формулировки с мандат на БСП „Демократична България“ няма да участва

0

След изборите и тази конфигурация на НС си дадохме сметка че с този изключително шарен парламент е трудно да съберем мнозинство и трябваше да отидем да чукаме на вратата на БСП. Ние от „Демократична България“ преговори с БСП няма да водим. При никакви формулировки с мандат на БСП „Демократична България“ няма да участва.Това заяви в ефира на „Денят започва“ с Георги Любенов ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на НС и депутат от „Демократична България“.

По някакъв начин бих казал че, този парламент прилича на началото на парламента от демократичните промени, коментира още ген. Атанасов.

Според него, по времето на Борисов парламентът е бил тежко неглижиран, а самият Борисов наричал народните представители „безделници“.Относно промените в изборното законодателство след 13-часовото заседание на НС, ген. Атанасов коментира че това е демокрацията, тези правила са приети от мнозинството, а който иска може и нека да атакуват някои от нормите, за да се произнесе Конституционният съд.На въпроса дали страната ни може да влезе в списъка на враждебните към Русия, ген. Атанасов коментира: Не знам и не мога да преценя, но ако такъв ход бъде предприет, това в някакъв смисъл ще бъде намеса във вътрешнополитическия живот на България и то в навечерието на предсрочни избори.Българският обществен живот бъка от руски шпионаж, срещу който по времето на Борисов изобщо не се противодействаше, смята ген. Атанасов.

Сн. Демократична България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук