22.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоУ насГен. Димо Гяуров: ВСС може да отстрани главния прокурор в следващите 10...

Ген. Димо Гяуров: ВСС може да отстрани главния прокурор в следващите 10 дни

Прокурорът Гешев не е записван със СРС, а от някой от прокурорите – това е укоримо поведение, заяви по Би Ти Ви, ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба и депутат в две народни събрания.

„Конституцията и законите на държавата не позволяват никой да бъде записван, освен ако не са свързани със съдебни производства. Ситуацията е срамна – вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно бельо по мегдана“, добави ген Гяуров. „Става ясно, че имаме не само овладяна държава, но и овладяна прокуратура и Гешев е част от това.“, заяви още той.

Според него записът е предупреждение към хора, които до момента са дърпали конците в държавата, един вид, че ще им дойде краят. Но той не е убеден, че ще стане точно така.

Не мисля, че разследване на взрива на пътя пред колата на Гешев ще стигне докрай. Ако има насочване на взрива предполага средство за насочването му. За мен взривът беше така поставен, че да не предизвика тежки последствия. Някой даде знак към главния прокурор, каза Гяуров.

Сигналите за корупция от страна на прокуратурата тип „ще ги изгоня всичките“, говори лошо за прокуратурата, заяви още той. „Те са недопустима форма на въздействие. ВСС не бива да остане в този вид.“

С промяната на закона за съдебната власт в НС, ВСС може да си свърши работата в следващите 10 дни и да отстрани главния прокурор. Впрочем ВСС е точката около която се събраха първата и втората политичаска сила. Дай боже да успеят да съберат конституционно мнозинство, за което са нужни участвието на БСП, на ДПС, .каза Гяуров

Трябва да гледаме с добро око на случващото се в НС. Освен, че се договориха за 9 месеца ротационно правителство, трудно ще осъществят набелязаното да свършат. Предстоят местни избори, а когато политическа коалиция се явява некоалиционно на избори, вещае проблеми.

Поздравявам г-н Борисов, направи поредния гениален ход, топката е в полето на ПП-ДБ. Ако в бъдещия МС няма нито един представител на ГЕРБ, отговорността е изцяло на ПП.

Очаквам напрежение, притеснени са членовете и на едната, и на другата коалиция, защото предизвикателствата пред тях стават по-големи, заключи Гяуров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments