17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусГеорги Георгиев: Ремонтите са чакани от хората, не са заради наближаването на...

Георги Георгиев: Ремонтите са чакани от хората, не са заради наближаването на местните избори

Измамно е усещането, че ремонтите в София зачестяват с наближаването на местните избори. Това коментира в „Денят започва“ председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Ремонтите са чакани от хората и без съмнение създават неуредици по време на дейностите, но след това резултатите са удовлетворяващи за всички“, посочи Георгиев.

Отличи ремонта на тунела към „Люлин“, който близо 30 години не беше ремонтиран.

Георги Георгиев коментира и ремонта на тротоарите в кварталите. Посочи, че има задължителен стандарт за това как трябва да изглеждат настилките в центъра, периферията и крайните квартали. 1/3 от средствата за ремонт на тротоарите пък са през районните кметове, което гарантира още по-добър контрол на качеството, акцентира Георгиев.

Според него е рано да се говори за кампания за местния вот, тъй като има много ежедневни проблеми за решаване.

„Емблемата са вътрешните градски рингове. Виждате какво се случва на „Филип Кутев“, работи се много усърдно, по „Тодор Каблешков“, това са градските рингове, които променят града, инфраструктурата му. Да не забравяме, сякаш свикнахме, с разширението на метрото. 52 км. метро, цял подземен град, не се гради лесно. Надявам се наша гордост да бъде обновяването на тротоарите в кварталите“, заяви Георги Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments