5 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусГеорги Георгиев, СОС: ДБ да предложат и.д. кмет на "Красно село"

Георги Георгиев, СОС: ДБ да предложат и.д. кмет на „Красно село“

Има основание за прекратяване на пълномощията на кмета на столичния район „Красно село“, след като Върховният административен съд обяви, че Росина Станиславова е в конфликт на интереси.

Магистратите оставят в сила присъдата на Административния съд в София, с което кметицата бе обявена в конфликт на интереси за това, че е сключила договор с дъщеря си. По думите на Станиславова тя е неудобна, заемайки поста кмет на район „Красно село“

„Направени са повече от 18 нарушения на съда, бързайки да излезе със съдебен акт, погазвайки всякакви права, аз не бях призована редовно за нито едно от съдебните заседания, проведени в мое отсъствие. Не се притеснявам, че имиджът ми беше потъпкан, но вие трябва да се притеснявате от това, че не се изкомуникира правилно, че аз изпратих моето дете на фронта, когато имаше пълен локдаун, когато не се знаеше дали тази болест е страшна, или лечима. Но това е моето разбиране за морал“.

Председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев призова колегите си от „Демократична България“ да предложат кой от заместниците на Росина Станиславова ще поеме поста ѝ до довършване на мандата, тъй като тя е била кандидат за кмет на район „Красно село“ с листата на Демократична България:

„Имаме решение на ВАС. Какво предстои оттук-нататък? Решението ще бъде изпратено до Общинската избирателна комисия, която на базата на закона трябва да прекрати правомощията. Законът не подлежи на креативно тълкуване, защото е пределно ясен. При влизане в сила на акт, с който се установява конфликт на интереси, пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно. Политическата отговорност е на „Демократична България“, както за издигането на този кандидат, така и за последствията от този избор. Законът казва следното: Общинският съвет на базата на решението на избирателната комисия трябва да избере един от заместник-кметовете, който да довърши мандата“.

От ГЕРБ-СДС декларираха, че ще подкрепят решението на Демократична България кой да довърши мандата на Росина Станиславова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments